safari-in-oeganda_Heritage-Safari-Lodge_01

Heritage Safari Lodge @Murchison Falls – Oeganda

Heritage Safari Lodge ligt op 370 km van de hoofdstad van Oeganda, Kampala, 270 km op de snelweg Kampala – Gulu en 100 km op de weg Karuma – Arua. De lodge bevindt zich ook aan de grote noord-zuid-olifantencorridor die de Luo-etnische groep, de missionarissen en de vroege ontdekkingsreizigers naar hun zoektocht naar de bron van de Nijl bracht, en het is ook gelegen op Wang Lee, het punt waar de twee ruziënde Luo legendarische broers, Gipir en Labongo scheidden zich af om de twee stammen van de huidige dag Alur te vormen ten westen van de Nijl en de Acholi in het oosten en een derde broer Kumarac ging naar het zuiden om de Luo Babito te vormen.

De locatie is zorgvuldig geselecteerd om binnen 5 minuten te liggen – rijden van Murchison Falls National Park, het grootste nationale park in Oeganda dat voldoende gelegenheid biedt voor gemakkelijke toegang tot vroege ochtend- en middaggames die op dat moment de mogelijkheid bieden om toeristen te krijgen terug voor de lunch en wat rusten.

De banda’s bieden een ononderbroken uitzicht op de Albert Nijl en de omliggende groene weide van glooiende savanne, waar scholen nijlpaarden en kuddes olifanten kunnen worden bekeken terwijl u geniet van een zonsondergang. De open lounges zijn bij uitstek geschikt voor drankjes, gastronomische gerechten, avondinteractie en het opvoeren van een traditioneel dansgala

Heritage is een eco-lodge opgericht en gedreven door principes van natuurbehoud, met het behoud van de hete lente en het modderbad voor de olifanten, broedgebieden voor duizenden wevervogels en het ondersteunen van natuurlijke broedgebieden voor vlinders en hagedissen.

Gemanicuurd gazon past perfect bij het natuurlijke savannegrasland dat de fluitende acaciabomen ondersteunt. Gasten worden aangemoedigd om deel te nemen aan natuurbehoud door een reizigersboom te planten.

Het panoramische uitzicht op de Nijl is een geschenk van de natuur voor uw plezier.

Een voorproefje van erfgoed, safari en ervaring aan de rivier, begint in de tuin met een bush-ontbijt in de vroege ochtend wanneer u ervoor kiest om het daar te nuttigen. De aanwezige vogels zullen je bezig houden terwijl je geniet van de ochtendzonsopgang en de koele verfrissende bries van de rivier de Nijl.

Voor meer info over deze Lodge klik hier

Sfeerimpressie

Klik op de foto’s voor een betere en grotere weergave.