Safari-in-Oeganda_Elephant-Plains-Lodge_Queen-Elizabeth-National-Park_01

Elephant Plains Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda

Elephant Plains is een gloednieuwe luxe lodge gelegen op het meest spectaculaire uitkijkpunt in het hele Queen Elizabeth National Park.
Gelegen op 941 meter boven zeeniveau, hoog op de westelijke helling van de Albertine-kloof in het noordoosten van het park, biedt de lodge een panoramisch uitzicht dat zich kilometers ver uitstrekt over de enorme open graslanden tot aan het meer van George.

Gelegen in 80 hectare ongerepte wildernis, op slechts 2 minuten van de poort van het park, nergens anders kun je dichter bij de evenaar slapen met uitzicht op het evenaarmonument dat rondom de lodge zichtbaar is.
Genesteld naast het prachtige meer Kikorongo, is dit waar de open vlaktes overgaan in het kristalheldere water en waar grote aantallen olifanten uit het water komen drinken, vandaar de naam van de lodge.

Een korte rit naar de Kasenyi-vlaktes biedt een open savanne vol met verschillende wilde dieren.
Dit gebied heeft fantastische wildwaarnemingen, een enorm aantal graslandvogels en is een belangrijke broedplaats voor de Oegandese Kob die gemakkelijk leeuwen en andere grote katten naar het gebied trekt.
De open vlaktes en het grote aantal dieren in het wild zorgen ervoor dat fotografische safari’s buitengewoon de moeite waard zijn.

Voor meer info over deze Lodge klik hier

Sfeerimpressie

Klik op de foto’s voor een betere en grotere weergave.