Safari-in-Oeganda_Bird-Nest-Safari-Lodge_Lake-Bunyonyi_06

Bird Nest Safari Lodge @Lake Bunyonyi – Oeganda

Het Birdnest @ Bunyonyi Resort ligt in het zuidwesten van Oeganda.
Door de ligging aan het meer Bunyonyi zijn de grenzen van de Democratische Republiek Congo, Rwanda en zelfs Tanzania dichtbij.

Het meer staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan vogels van alle soorten en maten (zie gedetailleerde lijst in vogels kijken).
Het is omgeven door de groene heuvels bedekt met landbouwterrassen die het uiterlijk van de regio bepalen.
Het hotel ligt aan de oever van het meer en biedt een spectaculair uitzicht op deze geweldige omgeving.Onlangs hebben we uitgebreid met een overzeese locatie voor kamperen en natuurbeleving.

De stad die het dichtst bij het Bunyonyi-meer ligt, is Kabale. De rit naar Kabale duurt twee uur vanaf Kigali en ongeveer zeven uur vanaf de hoofdstad van Oeganda, Kampala.

Om het hotel te bereiken is er een weg die aftakt van de hoofdweg Kabale-Kisoro. Komende uit Kampala bevindt deze tak zich aan uw linkerkant, net na het verlaten van Kabale. Als u vanuit Kisoro komt, vindt u de weg die naar het meer leidt aan uw rechterkant, net voordat u Kabale binnengaat.

Deze weg is gemarkeerd met verschillende wegwijzers. Een daarvan geeft Birdnest @ Bunyonyi Resort aan. Het leidt naar een kruising met uitzicht op het meer. Bij deze splitsing gaat u rechtdoor over de enige weg die van de heuvel afdaalt. Als u deze weg volgt, is Birdnest @ Bunyonyi Resort het eerste hotel dat u passeert, gezien aan uw rechterhand en gemakkelijk herkenbaar aan het grote rieten dak. Er is parkeergelegenheid voor ongeveer 30 auto’s.

Voor meer info over deze Lodge klik hier

Sfeerimpressie

Klik op de foto’s voor een betere en grotere weergave.